Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamız Basın Yayın Memuru ve aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakat Sorumlusu Hakan Okay, TOBB koordinesinde internet üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen “Yeşil Dönüşümde Odaların Rolü” toplantısına katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda; TOBB adına konuşma gerçekleştiren Saygın Baban, TOBB’un yürütmüş olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşarak, odaların rolünün önemine dikkat çekti.

Türkçe tercüme ile devam eden toplantının devamında ise, Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası AHK Türkiye Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Thilo Pahl ve Berlin Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomik ve Siyasi İcra Direktörü Henrik Vagt’ın konuyla ilgili bilgilendirme konuşmalarıyla devam etti.

Yeşil dönüşüm ihtiyacının acil olduğunun vurgulandığının vurgulandığı toplantıda;  AB Yeşil Mutabakatı gibi şirketlere yönelik siyasi talepler ve müşterilerin daha sürdürülebilir kurumsal politikalara dair beklentilerin her geçen gün artmakta ve bu itibarla özel sektörün daha yeşil bir ekonomiye yolculuğunda Odalara büyük görev düştüğüne dikkat çekildi.

Odamızı temsilen odamız Avrupa Yeşil Mutabakat Sorumlusu Hakan Okay’ın katılım sağladığı toplantıya diğer oda ve borsa temsilcilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen toplantı soru – cevap bölümü ile sona erdi.