Yönetim Kurulu Başkanı Bilal ADABAĞ, Erzurum programı çerçevesinde İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Başkanımıza Odamız Genel Sekreter Yardımcısı Mümtaz ARSLAN ve Üyelerimiz eşlik etti.

İran Erzurum Başkonsolosluğu ziyaretinde yaptığı açıklamada “İran kapısı maalesef kapalı, fakat Sayın Başkonsolosun verdiği bilgiler dahilinde kapının yarın açılacağı yönünde (08.10.2021). Özellikle İran’a yakınlığımızdan dolayı ticareti ve turizmi geliştirmek için geçmiş yıllarda çalışmalar yaptık. İnşallah kapının açılması ile birlikte bu çalışmaları bir adım daha ileri taşıyarak ticaret ve turizm hacmini artırmak istiyoruz. Bu sebeple Sayın Başkonsolomuz Sajad SOLTANZADEH’e teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu yaptığı açıklamada “Kapılar açık iken özellikle Van ili ile turizm ve ticaret hacmi çok yüksekti. Fakat pandemi dolayısıyla kapılar kapanınca Türkiye ve İran karşılıklı olarak kayba uğradı. Yarın kapılar açılacak. Tatvan ile ticaretin geliştirilmesi için programlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Özellikle doğa turizmi ve bavul ticaretini geliştirmek adına adımlar atılmalı. Başkanımız Sayın Bilal ADABAĞ’dan aldığım bilgiler doğrultusunda Tatvan’da OSB açılacağı yönünde. Tekstil sektöründe son zamanlarda atılan adımlardan dolayı bir sektör oluştu. Hazır giyim ticaretinin gelişmesi adına İran’daki tacirlerimizi buraya yönlendirmek adına çalışmalar yapacağımızdan emin olabilirsiniz.” Dedi.

Oda Başkanımız Bilal ADABAĞ, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosunu Tatvan’a davet etti. Sayın Başkonsolos Sajad SOLTANZADEH en kısa zamanda Tatvan’ı ziyaret edeceğini belirtti.