Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 21.07.2022 tarih ve E.4157995 esas sayılı oluru ile

Van Gölü ve çevresinin 30.07.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla “Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak tescillenmesi sonrası ilgili karardan etkilenen Tatvan ilçemizdeki alanlarla ilgili toplantı düzenlendi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamız ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Bilal Adabağ, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Özkan, Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Servet Avcı, Belediye İmar Müdürü Ecvet Baysal, ilgili köy ve mahalle muhtarları, emlakçılar ve ilgili STK temsilcileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda; “Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı”ndan etkilenen ilçemizdeki alanlar harita üzerinden tek tek incelenerek, itiraz sürecinde itiraz edilmesi gereken hususlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca; Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Servet Avcı da, etkilenen alanlar, yayımlanan kararın ne anlama geldiği ve süreç ve izlenecek yol ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Tatvan Belediyesi ve Odamız koordinesinde ilgili tüm taraflarla sürecin takip edilmesi ve itiraz sürecinde gerekli itirazların yapılması hususunda fikir birliğine varıldı.