Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 21.07.2022 tarih ve E.4157995 esas sayılı oluru ile Van Gölü ve çevresinin 30.07.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescillenmesi sonrası ilgili karardan etkilenen Tatvan ilçemizdeki alanlarla ilgili Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Servet Avcı, Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ile birlikte Van Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sn. Ali Kemal Atlı’yı ziyaret etti.

Bitlis Tatvan ilçe sınırlarından geçirilen Doğal Sit sınırı ile ilgili bilgi alışverişi yapılan ziyarette Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Servet Avcı, oluşabilecek olası sıkıntılar ile ilgili bilgiler aktardı.

Van Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sn. Ali Kemal Atlı, konuyla yakından ilgilenip iletilen hususlarla ilgili gerekli notları alırken, Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Servet Avcı ise, destek ve ilgilerinden dolayı sayın müdürümüze teşekkürlerini iletti.