Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Dr. Liam Fox, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları katılımı ile gerçekleşen Türkiye- Birleşik Krallık İş Birliği Forumu toplantısına Bitlis İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Rahime Yılmaz Acet’te katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu Birleşik Krallık ile 19 Milyar dolar olan ticaret hacminin en kısa zamanda 30 Milyar dolara çıkarılması ve Serbest Ticaret Anlaşmasının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Dr. Liam Fox tarihteki Türkiye- Birleşik Krallık ilişkilerinin Birleşik Krallığın neredeyse iflasını engellediğini, bugünde Brexit Anlaşmasının, Birleşik Krallık halkının Mustafa Kemal Atatürk‘ün deyimi ile  kendi kaderini tayin hakkını kullandığını belirterek, şu ana kadar Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyelik konusundaki en önemli destekçisi olduklarını, bundan sonrada Türkiye’nin gelişen dünya ekonomisindeki yeri için en önemli partneri olacağını belirtti. Birleşik Krallık Finansman ve İhracat Destek Fonu için ilk ülke olarak Türkiye’nin seçildiğini belirttin Dr. Liam Fox, “Biz ve Türkiye dünyanın çok önemli iki ekonomik gücüyüz. Biz Avrupa Birliğinden ayrıldıktan sonra da bu artarak devam edecektir. Sadece İngiltere değil diğer ülkelerin refahı ve büyümesi için destek vereceğiz dedi. Dost, ortak ve müttefik olarak devam ederek küresel fırsatları değerlendireceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ise “İngiltere’nin küresel ticaretin kurucularının başında geldiğini, dünyanın çeşitli bölgelerinde her zaman İngiltere ile çalıştıklarını ve bunu arttırmaya devam edeceklerini belirtti. İngiltere ile karşılıklı ticaret hacmini arttırarak devam etmeyi arzu ettiklerini, İngiltere’nin Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığımız 2. ülke olduğunu belirterek bu iş birliğinin daha da geliştirerek devam etmesini istediklerini söyledi. Ticaret anlaşması dışında hizmetler, finans ve sigorta alanlarında da iş birliğimizin artmasını temenni ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.  Daha sonra iş forumuna katılanlar tarafından BK Uluslararası Ticaret Bakanına sorulan iki ülke ticaretine ilişkin soruların bakan tarafından cevaplandırılması ile iş forumu sona erdi.