Bitlis’in Tatvan ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Tatvan Yaşam AVM önünde Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi tarafından organize edilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından ise, 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anma programı nedeniyle Led ekranda görsel sunum yapılarak, Kur’an’ı Kerim tilaveti okundu.

Duygulu anların yaşandığı programda daha sonra ise, ilçenin 15 Temmuz şehitlerinden olan Mehmet Ali Kılıç’ın Babası Abdullah Kılıç, bir konuşma yaparak 15 Temmuz’un en genç şehitlerinden olan oğlu Mehmet Ali Kılıç’ın nasıl şahadete yürüdüğünü anlattı.

Akabinde ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyondan canlı olarak yaptığı konuşma Led ekrana yansıtılarak izlendi.

Daha sonra da İlçe Müftüsü Sayın Mustafa Aktaş tarafından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapılarak dualar edildi.

Programda Kaymakam Mehmet Ali Özkan ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy’da birer konuşma yaparak, yapılan hain darbe girişimini bir kez daha kınadılar.

Düzenlenen program; mevlit okunması, ilahilerin okunması, şehitlere dua edilmesi ve yapılan ikram ve okunan salalarla sona erdi.

Düzenlenen programa Odamızı temsilen Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin katıldı.