Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bitlis İl Müdürlüğü tarafından Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasında (TATSO) KOBİ Proje Destek Programı proje destek çağrısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TATSO’nun konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme programı kapsamında KOSGEB Bitlis İl Müdürü Fatih Kaya, tarafından katılımcılara KOSGEB projeleri, desteklemeler ve teklif çağrıları gibi konularda bilgi verdi.

KOBİ Proje Destek Programı kapsamında ülke genelinde 100 milyon TL’lik bir bütçe ile Proje Teklif Çağrısı’na çıkıldığını ifade eden Kaya, halkın bu projelerden faydalanması için uyulması gereken prosedürler ve bu yılki projeler hakkında bilgiler vererek, Bitlis’te bu yıl hizmete giren KOSGEB halkın daha rahat ulaşabileceği, hizmet noktasında daha etkin ve daha yaygın hizmet verebilme çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Program kapsamında 6 ila 24 ay süreli projelerle başvuru yapılabileceğini kaydeden Kaya, “Program kapsamında verilecek destek hibe şeklinde olup tutarı en fazla 150 bin TL ve proje destek oranı da Bitlis ilinde yüzde 60’dır. Söz konusu çağrı ise; KOBİ’lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek ve KOBİ’lerin markaya yönlendirilmesidir. Konularında olup işletmeler belirlenen konulardan sadece biri için başvuru yapabileceklerdir. KOSGEB veri tabanında kayıtlı olan bütün işletmelerin başvuruda bulunabileceği program kapsamında işletmelerin, proje başvuru formunu 30 Ocak 2015 ila 20 Mart 2015 tarihleri arasında www.kosgeb.gov.tr üzerinden doldurarak onaylatması gerekmektedir. Daha sonra çıktısı alınacak Proje Başvuru Formu, eki belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Hizmet Merkezi’ne verilecektir” diye konuştu.

TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ise, eğitimde verdiği bilgilerden dolayı KOSGEB Bitlis İl Müdürü Fatih Kaya’ya teşekkür ederek, teklif çağrılarından faydalanmak isteyenlerin KOGGEB İl Müdürlüğüne başvurup detaylı bilgi ve destek alabileceğini sözlerine ekledi.

Düzenlenen programa TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ve yönetim kurulu, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.