Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası 11-14 Mayıs tarihlerinde Van ilimizde düzenlenecek olan “İnşaat ve Mobilya Fuarı” ile 18-20 Mayıs tarihleri arasında Bitlis Eren Üniversitesi ile ortaklaşa yapılacak olan “Ponza-Perlit Çalıştayı” dolayısıyla toplandı.

Toplantıya Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Bakırhan, Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Dağdağan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Kosgeb Bitlis İl Müdürü Cevat Kaya, Genel Sekreter Rahime Yılmaz Acet, Ponza perlit sektöründe önde gelen firma yetkilileri katıldı.

Değerlendirme toplantısı sonunda açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Dağdağan, “Van da düzenlenecek olan “İnşaat ve Mobilya Fuarına” en az 30 sektör yetkilisi ile katılmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz taahhüt sektöründe Türkiye de önde gelen illerden biriyiz, saha da olduğu gibi firma tanıtımlarında önem arz eden fuarlarda da kendimizi kanıtlamak istiyoruz. Bununla birlikte dünyadaki ponza perlit madeninin büyük bir yüzdesi Türkiye de ve Türkiyedeki ponza perlitin de en büyük payına sahip ilimiz. Türkiye ponza ve perliti birkaç sektörde kullanıyor. Dünya da yaklaşık olarak 140 farklı söktür de kullanılan madenin kullanım alanlarının araştırılması ve geliştirilmesi için Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bitlis Eren Üniversitesi ile ortak bir çalışmanın içindeyiz. Bu vesileyle 18-20 Mayıs tarihleri arasında üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Konferans Salonunda iki gün süreyle çalıştay düzenlenecektir. Sektör çalışanları ve vatandaşlarımız davetlidir. Değerlerimize sahip çıkmanın zamanıdır. Biz Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu ve benzer konularda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“ Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen ve Türkiye de 320 ürünün yarıştığı 2017 kültür ürünleri yarışmasında 5 ürün ile katıldık ve 5’inde de birinci olarak Oscar aldık. Üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Bu üreticilerimizin başarısıdır. Bu başarı bizi daha da cesaretlendirmiş olup şimdi fuarlar ile inşaat, mobilya, çalıştayla ponza perlitte de bu başarıyı tekrar etmek istiyoruz.” Dedi.