KOSGEB Siirt İl Müdürü Sayın Ömer ERKILIÇ Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Sayın ERKILIÇ’ı Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Erdoğan YELTEKİN, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Yılmaz LEBİT, Genel Sekreter Sayın Rahime YILMAZ ACET karşıladı.

Tatso’yu ziyaret eden KOSGEB Siirt İl Müdürü Sayın Ömer ERKILIÇ; “Bilindiği gibi daha önce Bitlis İline KOSGEB Van İl Müdürlüğü bakıyordu. Fakat Bitlis İlimize İl Müdürlüğü açıldı. Şuan Siirt İli ile birlikte KOSGEB Bitlis İl Müdürlüğü’ne de yeni müdür ataması yapılana kadar vekâleten biz bakıyoruz. KOSGEB Bitlis İl Müdürlüğünün açılması ile vatandaşlarımız artık yerinde hizmet alacak. KOSGEB, kendi işini kurmak isteyen girişimciler için sunulacak desteklerden halkımızın etkin şekilde faydalanmasını temenni ediyorum.”

Bitlis’te aktif bir hizmet vereceklerini belirten Sayın ERKILIÇ, “KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet ve destekler sunacağız. KOBİ’lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edip fikir alışverişinde bulunmak istedik. Tatso bölgemizde faaliyet gösteren en aktif ticaret odalarından biri. Ticaret Odası ile sürekli iletişim halinde olup daha fazla nasıl katkı verebilir ve faydalı olabiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Erdoğan YELTEKİN, “Bölgemizdeki yaşam koşulları maalesef ortada. İşsiz gençlerimize ve KOBİ’lere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sebepledir ki KOSGEB destekli yardımlardan bu gençlerimizi ve KOBİ’leri faydalandırmak işlerini büyütme aşamasında Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak adım atmak istiyoruz. Ziyaretinizden oldukça memnun olduk. Sayın Müdürümüz Ömer ERKILIÇ’ın da dediği gibi ortaklaşa bir çalışma yapıp bu sorunları en kısa sürede çözmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Görüşme sonunda 25/01/2016 tarihinden itibaren Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nda destekler ve krediler hakkında bilgilendirme toplantıları ve yeni girişimcilik kurslarının açılması için ön anlaşmaya varıldı.