Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü işbirliğiyle IPARD-III Hibe Destekleri Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirilen Seminere Odamız Başkan Yardımcısı Yılmaz Lebit, Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Çolak, TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne, Tatvan Tarım ve Orman Müdürü Ali Kurban, odamız yönetim kurulu ve meclis üyeleri, odamız üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminer Odamız Başkan Yardımcısı Yılmaz Lebit, Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Çolak, TKDK Muş İl Koordinatörü Bünyamin Süne’nin konuşmalarıyla başladı.

Seminerde TKDK Uzmanları tarafından TKDK ve Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan IPARD III programı kapsamında desteklenecek sektörler ile yararlanma koşulları hakkında sunum yapıldı. Ayrıca, TKDK ve IPARD programı hakkında bilgiler verilerek, IPARD III programında desteklenen sektörler ve destek limitleri, kimlerin başvuru yapabilecekleri, katılım için şartlar ve uygunlukları, destek verilen ve verilemeyen harcamalar ile proje süreçleri hakkında güncel örneklerle detaylı açıklama yapıldı.

Düzenlenen seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.