Odamız koordinesinde TOBB Bitlis Genç Girişimciler Kurulu (GGK) tarafından “Yöresel Ürünlerin Dijital Dönüşümü” konulu program düzenlendi.

Hepsiburada işbirliği ile odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Oda Başkanımız Bilal Adabağ, TOBB Bitlis GGK Başkanı Bilal Kardoğan, GGK ve KGK üyeleri ile çok sayıda yöresel ürün üreticisi katıldı.

Programın açılış konuşmasında konuşan TOBB Bitlis GGK Başkanı Bilal Kardoğan, düzenlenen eğitim ve e-ticaretin önemine vurgu yaptı.

TOBB Bitlis GGK Başkanı Bilal Kardoğan, “Memleketimizin kalkınması ve gelişimi noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu manada da bu gün Yöresel Ürünlerin Dijital Dönüşümü” konulu bir program düzenledik. Konunun uzmanı eğitimcilerimizin vereceği eğitimler sayesinde inşallah gençlerimiz içinde yeni ufuk pencerelerinin açılmasına vesile olacaktır. Bu vesile ile eğitimin tüm katılımcılarımız için faydalı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Düzenlenen program kapsamında hepsiburada Bölge Yöneticisi Fethi Dalkılınç ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Hepsiburada’nın başlatmış olduğu HepsiTürkiye’den programı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Programla yöresel ürün ve coğrafi işaret tescilli ürünlerin kalite, geleneksellik, yöresel nitelik açısından ön plana çıkmasını amaçladıklarını belirten Dalkılıç, program ile dijital pazarlama ve satış faaliyetleri yaparak üreticilere ve işletmelere destek olunmasının hedeflendiğini belirtti.

Hepsiburada, yöresinde ve yöreye ait üretim yapan KOBİ’lerin, kadın girişimcilerin, kooperatiflerin ürünlerini e-ticarete taşıyarak ekonomik faaliyetlere katılımlarını artırmak, e-ticaret kanalıyla güçlendirmek için desteklerini sunuyor. Başlatılan iş birliği zorlu pandemi döneminin etkilerinin hızla ortadan kaldırılmasına da destek vermeyi amaçlıyor.

Üreticiler, HepsiTürkiye’den programı ile Türkiye’nin birbirinden kıymetli binlerce lezzetini, kültürel zenginliğini, 81 ilimize ulaştırma imkanı buluyor. Bu sayede, köklü kültürümüzü yansıtan ürünlerin yeniden keşfedilerek sofralarımız Anadolu lezzetleriyle donatılıyor. Programımız, bu toprakların hazinesi ‘coğrafi işaretli’ ürünlerin talep görmesine ve gelişmesine destek oluyor.

HepsiTürkiye’den Hedefleri:

Yöresel Üreticilerin Dijitalleşmesi, Yerelden ulusala işletmelere e-ticaret desteği, Anadolu Yöresel Ürünler Hareketi, İşletmeler, KOBİ’ler, kadın girişimciler, kooperatiflerin yerelden ulusala açılması, E-ticaretle Yöresel Kalkınma ve Yöresel ürünlere tek platformdan ulaşım.