Odamız Meclis Başkanı Sn. Servet Avcı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. Gülşen Orhan, Bitlis, Van Belediye Başkanları ve Kurum amirlerinin katılımı ile düzenlenen ‘Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı Değerlendirme Toplantısına” katıldı.

Van Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü koordinesinde, Ahlat Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda; eylem planı sonuçları masaya yatırılarak değerlendirildi.

Toplantıda söz alan Odamız Meclis Başkanı Sn. Servet Avcı; bürokratik sürecin ağır işlediğine dikkat çekti.

30/07/2022 tarihinde ilan edilen ve İlimizde de Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini içine alan Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı ile ilgili bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmelik gereği 3 ay içinde geçiş dönemi yapılaşma koşullarını belirlemesi gerekirken hiç bir ilerlemenin olmadığını kaydeden Odamız Meclis Başkanı Sn. Servet Avcı, belediyelerin koruma amaçlı imar planı yapımına başlamadığını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan itirazlara bir cevap verilmediğini dile getirdi.