Van Gölü ve çevresinin “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak ilan edilmesi sonrası başlayan itiraz sürecinin doğru yönlendirmesi adına ikinci istişare toplantısı düzenlendi.

Odamız ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Oda Başkanımız Bilal Adabağ, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Özkan, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hişyari Sağnıç, Tatvan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şefik Kızılca, İl Özel İdaresi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri, ilgili karardan etkilenen köy ve mahallelerin muhtarları, ilgili STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen toplantı, Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Servet Avcı’nın süreçle ilgili bilgilendirmesi ve sürecin son durumu ile ilgili sunumuyla başladı.

Ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerince süreçle ilgili son durum ve bilgiler paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, itiraz sürecinin doğru yönlendirmesi adına kendilerinin de sürecin yakın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Gerekli itirazların ilgili yerlere yapıldığını dile getiren Oda Başkanımız Bilal Adabağ ise, ilgili kurumların ortak istişare ve çalışmasıyla itiraz sürecinin en doğru şekilde yönetmeye çalışacaklarını kaydetti.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Özkan da; belediye olarak gerekli itirazlarda bulunduklarına dikkat çekerek, ilçemiz ve Van Gölü’nün korunması adına en doğru kararın çıkması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Düzenlenen toplantı; fikir alışverişi, istişare ve soru cevap bölümü ile sona erdi.