Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin DAKA destekli olarak Bitlis Valiliği başta olmak üzere Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ve STK’lar işbirliği ile düzenlediği 3 günlük “Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu” başladı.

Bitlis Eren Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen sempozyuma Yurtiçi ve Yurtdışındaki üniversitelerden çok sayıda akademisyenin yanı sıra kamu kurum amirleri, ilgili alanda faaliyet gösteren iş insanları, firma temsilcileri, stk temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan Sempozyum programı Organizasyon Komitesi adına Doç. Dr. Nusret Bozkurt, Bims Sanayicileri Dernek Baskanı Serhat Sonugelen, TATSO Başkanı Bilal Adabağ, BEÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve sempozyuma uzaktan bağlantı ile katılım sağlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve diğer davetlilerin açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmalarda Pomza ve Perlit madeninin önemine vurgu yapılarak, sempozyumun beklenen katkılarına dikkat cekildi.

Yapılan konuşmaların ardından sempozyum programı Yurtiçi ve Yurtdışından katılım sağlayan akademisyenlerin sunumlarını yapmasıyla devam etti.

Bu gün start alan sempozyum programı 6 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Sempozyuma Odamız Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Bitlis GGK Başkanı Bilal Kardoğan ve GGK üyeleri, TOBB Bitlis KGK üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.