Odamız üyesi Tüzün Ayakkabıcılık İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından Tatvan ilçemiz Orduevi karşısında açılan ilimiz ve bölgemizin ilk ve tek yerli markalı spor ayakkabı üretim fabrikası ve Toptan & Perakende satış mağazasının açılışı gerçekleştirdi.

Odamız Meclis Başkanı Servet Avcı ve Odamız Başkan Yardımcısı Yılmaz Lebit’in Odamız meclis üyeleri ile birlikte katılım sağladığı açılış programına Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Erhan Ayaz, İŞKUR Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez, DSİ 173. Şube Müdürü Niyazi Yayla, Liman-İş Sendikası Vangölü Baş Temsilcisi Erdoğan Okay, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hişyari Sağnıç, Tatvan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şefik Kızılca, Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği Başkanı Dr. Mahir Okay, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen, Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Sabahattin Okay ve çok sayıda davetli katıldı.

Okunan dualar sonrası açılış kurdelesi kesilerek işyeri hizmete açıldı. Açılış sonrası TATSO heyeti davetlilerle birlikte fabrikayı gezip, Firma Yetkilileri, Veysel, Maşallah ve Emrullah Tüzün’den işletme hakkında bilgiler aldı.

Davetlilere firma ve ürünleriyle ilgili bilgi veren Firma Yetkililerinden Veysel Tüzün, sektörde 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olduklarını ifade etti.

Firma olarak uzun yıllardır İstanbul’da faaliyet gösterdiklerini, Bitlis’te açtıkları fabrika ile artık Bitlis’te de üretim gerçekleştirdiklerini kaydeden Tüzün, kendilerine ait olan VENUMA markası adı altında ürettikleri ürünleri hem iç hem de dış piyasaya sunacaklarını belirtti.

Yer sorunundan dolayı firma olarak henüz hedefledikleri tam üretim kapasitesi ve istihdam sayısına ulaşamadıklarına vurgu yapan Veysel Tüzün, yer sorununun çözüme kavuşmasıyla birlikte kısa sürede hem istihdam hem de üretimde hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını anlattı.

İşyeri işletmecilerine hayırlı olsun dileklerini ileten TATSO heyeti de, ilimiz ve ülkemizin üretim ve istihdamına sağladıkları değerli katkılarından dolayı firma yetkililerine teşekkür ederek, hayırlı bol kazançlar dileğinde bulundu.