Pomza Çalıştayı için istişare toplantısı yapıldı

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamız (TATSO) ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından Pomza Madeni ile ilgili çalıştay planlaması için istişare toplantısı yapıldı.

Odamız ev sahipliğinde Tatvan ilçemizde gerçekleştirilen toplantıya BEÜ adına Rektör Prof Dr. Necmettin Elmastaş, BEÜ yöneticileri ve alanında uzman akademisyenler, Odamız adına ise; Oda Başkanımız Bilal Adabağ, Odamız Başkan Yardımcısı Yılmaz Lebit ve Odamız Meclis Üyesi Ömer Kara katılım sağladı.

Gerçekleştirilen toplantıda; Türkiye rezervinin yüzde 70’ine sahip olan ilimizdeki Pomza Madenin son durumu masaya yatırılarak, bu değerli madenden katma değeri daha yüksek ürünler elde edilmesi noktasında yapılabilecek çalışmalar ve çalıştay planlaması konusunda istişarelerde bulunuldu.

Rektör Prof Dr. Necmettin Elmastaş, Oda Başkanımız Bilal Adabağ ve katılımcıların görüşlerini dile getirdiği toplantı neticesinde; Pomza madeni ile ilgili en kısa sürede geniş kapsamlı bir çalıştay yapılması kararlaştırıldı.

ICDT – Tarım ve gıda ürünleri konulu Arap-Afrika İş Forumu

Tatvan Nemrut Jeopark Derneğinden odamıza ziyaret