Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamızın yakından takip ettiği “Sit Alanı” konusuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sn. Murat Kurum’a ziyaret gerçekleştirildi.

İlimizde Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini kapsayan “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” ile ilgili sürecin takibini yapan Odamız alınan karar sonrası yaşanan sorun ve sıkıntıları çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. İldeki toplantı ve girişimlerinin ardından konuyu Ankara’ya kadar taşıyan Odamız heyeti bu kapsamdaki girişimlerine aralıksız devam ediyor.

Oda Başkanımız Bilal Adabağ, Odamız Meclis Başkanı Servet Avcı ve Odamız Üyesi Mehmet Ilık’ın yer aldığı odamız heyeti bu girişimler kapsamında Ak Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ve Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sn. Murat Kurum’a ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret kapsamında Bakan Kurum ile bir araya gelen heyet, Van Gölü çevresinin “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak ilan edilmesi süreciyle birlikte oluşan sorun ve sıkıntıları aktardı.

Konunun detaylarını ve çözüm önerilerini Bakan Kurum’la paylaşan heyet, daha sonra Bakan Kurum’un yönlendirmesiyle Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. Sn. H. Abdullah Uçan ile görüştü.

Oda Başkanımız Bilal Adabağ, Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani, Odamız Meclis Başkanı Servet Avcı ve Odamız Üyesi Mehmet Ilık’tan oluşan heyet bu kez de konuyu ve yaşanan sorunları  Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. Sn. H. Abdullah Uçan ile paylaştı.

Odamız heyeti ayrıca Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kileri de ziyaret edip, konuya ilişkin durumu paylaştı.

Yapılan görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirten Oda Başkanımız Bilal Adabağ, “Sayın Bakanımız Murat Kurum ile yapmış olduğumuz görüşmede Sit Alanıyla ilgili genel durumu ve yaşadığımız sorunları aktardık. Sayın Bakanımız konuyla yakından ilgilendi. Kendisinin yönlendirmesiyle daha sonra ise Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. Sn. H. Abdullah Uçan bey ile bir araya geldik. Burada da konunun detaylarını ve yaşadığımız sorunları tek tek kendisine ilettik. İnşallah en kısa zaman imarda olan yerlerimizle ilgili gerekli çalışmalar yapılacak. Tabi burada özellikle Meclis Başkanımız Servet Avcı ve Üyemiz Mehmet Ilık’ın bilgilerinden faydalanarak süreci devam ettiriyoruz. İnşallah oda olarak yakından takip ettiğimiz bu süreci de en olumlu şekilde sonuçlandırmayı amaçlıyoruz.” Diye konuştu.