Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamız ev sahipliğinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD-III Hibe Destekleri Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Oda Başkanımız Bilal Adabağ ve ilgili sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde TKDK Uzmanları tarafından TKDK ve Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan IPARD III programı kapsamında desteklenecek sektörlerden olan Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Süt Toplama Merkezi, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması hibe destekleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yararlanma koşulları hakkında sunumunda yapıldığı seminerde, ayrıca, TKDK ve IPARD programı hakkında bilgiler verilerek, IPARD III programında desteklenen sektörler ve destek limitleri, kimlerin başvuru yapabilecekleri, katılım için şartlar ve uygunlukları, destek verilen ve verilemeyen harcamalar ile proje süreçleri hakkında güncel örneklerle detaylı açıklama yapıldı.

Düzenlenen seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.