Odamız tarafından açılan uygulamalı Girişimcilik Kursu eğitimini başarıyla tamamlayarak belgesini alan Ahlat’lı Kadın Girişimcilerimizden Betül Yariz, KOSGEB desteğiyle kendi işyerini kurdu.

Ahlat ilçe merkezinde açılan “İstanbul Güzellik Merkezi” isimli bayan kuaförünün açılışı ise Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet tarafından yapıldı. Açılış kurdelesini keserek işyerini hizmete açan Genel Sekreterimiz Rahime Yılmaz Acet, işyerinin hayırlı olmasını diledi. Açılış sonrası davetlilerle birlikte işyerini gezen Genel Sekreterimiz Rahime Yılmaz Acet, işyeri sahibi Kadın Girişimci Betül Yariz’den işyeri ile ilgili bilgi aldı.

Açılışı yapılan işyerinin diğer kadın girişimcilere cesaret vereceğine inandığını belirten Genel Sekreterimiz Rahime Yılmaz Acet, “TATSO olarak açmış olduğumuz Girişimcilik kursları neticesinde kursu başarıyla tamamlayan girişimci adaylarımızın bir bir iş hayatına atıldıklarını ve kendi işinin patronu olduklarını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Özellikle kadın girişimcilerimizin bu girişimleri diğer kadın girişimci adaylarını da bu anlamda cesaretlendireceğine inanıyorum. Bu sayede de hem yeni girişimlerin önü açılmış olacak hem istihdam sağlanmış olacak hem de ekonominin canlanmasına katkı sunulmuş olacak. Bu vesile ile de Ahlat’lı Kadın Girişimcilerimizden Betül Yariz’i göstermiş olduğu cesaretten ötürü bir kez daha kutluyor, işyerinin hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Kadın Girişimci Betül Yariz ise, KOSGEB desteği ile hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.