Bitlis’in Tatvan ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı. Törene Odamız Meclis Üyesi Ecevit Özkan katıldı.

Tatvan Kaymakamlığı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Atatürk heykeline Tatvan Liman Başkanlığı ve Van Gölü Feribot Müdürlüğünce çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, “Yaşadığımız coğrafyaya ayak uydurup denizci bir millet olmamız münasebetiyle azimle çalışarak dünyadaki gelişmiş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış devletlerarasındaki yerimizi almış bulunmaktayız. Bugün kıyısında bulunduğumuz Van Gölü, ülkemizin önemli bir değeri olmasına rağmen maalesef hak ettiği değeri bulamamaktadır.” dedi.

Odamız Meclis Üyesi Ecevit Özkan, “Van Gölü’nün gerek turizm gerekse ulaşım açısından hak ettiği değeri görmediğini belirtmek istiyorum. 2023-2025 Stratejik Planımızda Van Gölü’nün doğasına zarar vermeden daha fazla nasıl yararlanabiliriz çalışmasını yapıyoruz.” dedi

Törene, Odamız Meclis Üyesi Ecevit Özkan’nın yanı sıra Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, Van Gölü Feribot İşletmesi Müdür Vekili Sedat Oğuz, İlçe Jandarma Komutanı Çağım Barış Türüdü, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tören sonrası Tatvan sahilinde bulunan bir tekne ile göl turu yapıldıktan sonra dualar edilerek Van Gölü’ne deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı.