x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

KOSGEB tarafından düzenlenen ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nın yer tahsisi ve organizasyonlarını yaptığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” adı altında verilen eğitim kurslarının üçüncü grup mezunlarının sertifika töreni Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yavuz Dağdağan Konferans Salonunda yapılan törenle sahiplerine teslim edildi.

Bu yıl Tatvan da üç ve Ahlat’ta bir olmak üzere toplam da dört kurs düzenlendi. Bu kurslarda toplam yüz yirmi (120) öğrenci eğitim gördü. 30.000 hibe 70.000 faizsiz kredi olmak üzere toplam da 100.000 TL hibe destekli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” kursları oldukça ilgi gördü.

Üçüncü grup mezunları sertifika törenine Tatvan Kaymakamı Sayın Murat ERKAN, Ahlat Kaymakamı Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU, Tatvan Belediye Başkanı Sayın Fettah AKSOY, Tatvan M. Şirin TÜREL, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın İhsan BAKIRHAN, TATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Cengiz ŞAHİN, TATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Erdoğan YELTEKİN, TATSO Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Nezir YAMAN, TATSO Sayman Üye Sayın M. Reşit GÜCÜ, TATSO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Yılmaz LEBİT, TATSO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nurettin GÜZELUÇAR, TATSO Meclis Üyesi, Sayın Rıdvan KÖKEL, TATSO Meclis Üyesi Sayın Recep ATEŞ, TATSO Genel Sekreteri Sayın Rahime YILMAZ ACET, KOSGEB Bitlis Temsilcisi Sayın Enis AKMAN ve kursiyer öğrenciler katıldı.

TATSO Genel Sekreteri Sayın Rahime YILMAZ ACET’in sunduğu törende TATSO Meclis Başkanı Sayın İhsan BAKIRHAN ile Tatvan Kaymakamı Sayın Murat ERKAN kısa birer konuşma yaptı.

TATSO Meclis Başkanı Sayın İhsan BAKIRHAN yaptığı konuşmada, “TATSO etki alanında Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri bulunmakta. Bizler bu üç ilçemizde yeni projelere ve yeniliklere açık olan bütün arkadaşlara daima destek olmak ve onlara yol göstermek için büyük çaba içindeyiz. KOSGEB tarafından düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” sertifikalarını vermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Burada mezun olan kursiyer arkadaşlarımız unutmamalıdır ki şu an ikinci aşamada bulundukları. İlk aşama arkadaşların kendi içinde bir muhasebe yaparak ben bunu başarabilirim ilkesiyle bu yola çıkmış ve kurs görmeye karar vermiş olmasıdır. İkinci aşama bu sertifikayı hak etmeleri. Bundan sonra en önemli aşama gelmektedir. Kursun adından da anlaşıldığı gibi uygulama aşaması. Sertifikalarınızı biraz sonra törenle almış olacaksınız. Bu sertifikalar tek başına bir anlam ifade etmemektedir. Elle tutulur kendinize özgün projeler yazmanızı bekliyorum. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi bu projelerinizi destekleyecektir. Ticaret hayatınızda karşınıza engeller çıkacaktır. Bu engelleri aşmanız dileğiyle hepinize başarılar dilerim.” Şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Tatvan Kaymakamı Sayın Murat ERKAN da yaptığı kısa konuşmada, “Tatvan benim hayatım da başka anlamlar ifade eder. Ben Tatvan aşığıyım. Burada aşkla şevkle görev yapıyorum. Sizlerin de bu aşka ve şevkle burada Tatvan’a hizmet etmenizi bekliyorum. Konum açısından Tatvan bölgemizin en önemli geçiş noktasında bulunmaktadır. Ham madde açısından oldukça zengin bir bölge. Tatvan insanının kalitesi, eğitim seviyesi ortadadır. Şimdi bu aldığınız sertifikalarla iş dünyasına ilk adımınızı atmış bulunuyorsunuz. Devlet bütün kurumlarıyla gençlerin yanındadır. KOSGEB her bölgede olduğu gibi burada da kurslar açmaktadır. Bu kursların sadece bir sertifikadan ibaret olmadığını kanıtlamanızı bekliyorum. Salonda üstün başarılar elde eden üç arkadaşımız ve antrenörleri var. Muay thai Türkiye Şampiyonu sporcuları Bera Hamza UĞUR, Bünyamin Enes SUBAŞI ve Cem KÖZENK ve değerli Takım Antrenörü Ömer UĞUR bulunuyor. Bu bile bizim bölge insanımızın başarılarına bir örnektir. Sizlerin huzurunda arkadaşları tekrar tebrik ediyor, sizlerden de genç girişimciler olarak ticaret hayatınızda başarılar elde etmenizi diliyorum. Hepinize bu çıktığınız yolda Allah yar ve yardımcınız olsun.” Şeklinde duygularını dile getirdi.

. Muay thai Türkiye Şampiyonu sporcuları Bera Hamza UĞUR, Bünyamin Enes SUBAŞI ve Cem KÖZENK’e Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası üstün başarılarından dolayı birer adet cumhuriyet altını ödül olarak verildi. Değerli Takım Antrenörü Ömer UĞUR’a da baston hediye edildi.

Daha sonra kursiyerlere sertifikalarını programa katılan değerli kurum amirleri ve TATSO yönetimi tarafından takdim edildi. Toplu fotoğraftan sonra program sona erdi.

Törenden kareler

Paylaş