x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Tatvan Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde açılan kursların kursiyerlerine “girişimcilik” üzerine seminer verildi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Aşçılık ve El İşi kurslarının bayan kursiyerleri ile bir araya gelen Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet, girişimcilik ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, iş hayatındaki deneyimlerini paylaştı.

İş hayatında kadının önemine dikkat çeken Genel Sekreter Acet, iş hayatına atılmadaki en önemli unsurun özgüven olduğunu ifade ederek, “Hepimiz girişimci olacağız diye bir söz konusu değildir. Ancak güçlerimizi ve deneyimlerimizi birleştirerek önemli işlere imza atabiliriz. Burada önemli olan önce neyi ne ölçüde yapabileceğimizi belirlemektir. Hedefimizi belirledikten sonra iş hayatına ilk ve en önemli adımı atmış oluruz.” dedi.

Konuşmasında girişimciliğin önemine de vurgu yapan Acet, “Girişimcilik işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de dinamosudur. Girişimci, ekonomik kaynakların düşük üretkenlik alanlarından yüksek alanlara aktarılma sürecinde baş aktördür. Çünkü üretim kaynaklarını yeni bir tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar. Ama daha önemlisi kullanılmakta olan üretim araçlarının ve mevcut girdilerinin değişik şekillerde kullanımı ile üretimi artırır. Girişimci yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır, ayrıca yeni endüstrilerin doğmasına yol açar. Teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Bu anlamda girişimcilik için ya da iş hayatına atılmak için ilk etapta çok büyük bir sermayeye ihtiyacımız yoktur. Bunun yanında katılım göstermiş olduğumuz kurslardan alacağımız girişimcilik belgeleri ile yapılan tamamen geri ödemesiz ya da geri ödemeli faizsiz birçok krediden de faydalanabileceğimizi unutmayalım. Bizler özgüvenimizi toplayıp yol haritamızı belirledikten sonra başarı kaçınılmaz olacaktır. Ben bu vesile ile iş hayatına atılacak olan tüm kadınlarımıza başarı ve bol kazançlar diliyorum.” Diye konuştu.

Düzenlenen seminer TATSO Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet’in soruları cevaplaması ile sona ererken, seminer sonunda Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşi Melek Aksoy, deneyimlerini kursiyerlerle paylaşan Acet’e katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Paylaş