x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) tarafından ülkemizde etkisini göstermeye başlayan Koronavirüsün ekonomi ve ticarete etkilerini en aza indirmek için “Ticari tedbir” çalışmaları başlattı.

Ticari anlamda yaşanabilecek muhtemel sıkıntıların önüne geçmek amacıyla Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) olarak bir takım girişimlerde bulunduklarını belirten Oda Başkanımız Sayın Bilal Adabağ, TATSO olarak başlattıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Korona Virüsü mevzusunun sağlımızı tehdit etmekle birlikte ticareti de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Oda Başkanımız Sayın Bilal Adabağ, “Korona virüsü tüm dünyada olduğu gibi maalesef ülkemizde de kendini göstermeye başladı. Bu virüs olayı sağlığımızı tehdit etmekle birlikte maalesef ticareti de olumsuz yönde etkilemektedir. Bu mahalde; memleketimize emekleri inkar edilemez kıymetli iş insanlarımızın tamamının sıkıntısını dile getirmek adına, TOBB aracılığıyla Maliye Bakanlığı’na yaşanabilecek sıkıntılar ile ilgili muhtemel durumlar yazılı olarak hazırlanmış ve gönderilmiştir. Ayrıca; Bitlis Milletvekillerimiz Sayın Cemal Taşar ve Vahit Kiler ile telefonla görüşmeler sağlanarak, konuyla ilgili Bitlis Valiliği, Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞ-KUR Müdürlüğü, Türkiye Bankalar Birliği, Bitlis Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara gerekli yazışmalar yapılmıştır. Ayrıca; yine tacirlerimiz için vergi borçları ödeme tarihlerinin ötelenmesi, banka ödemelerinin ve çeklerin sonraki bir tarihe ertelenmesi, düşük faizli ya da ileri bir tarihte ödenmeye başlanmak üzere kredi imkanı sağlanması konularında ilgili kurumlarla görüşme ve yazışmalar yapılmıştır. Bu manada; tacirlerimiz için inşallah girişimlerimiz ve yazışmalarımız devam edecektir.” Dedi.

 “BİTLİS’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Bitlisli esnafların göstermiş oldukları örnek davranışlardan dolayı bir kez daha Bitlisli olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Oda Başkanımız Sayın Bilal Adabağ, “Ülkemiz ve Dünya genelinde tüm bunlar yaşanırken; memleketin neresinde bir felaket olsa koşan hemşehrilerim, Korona virüsünü fırsata dönüştürmeye çalışanların aksine örnek teşkil eden girişimlerde bulunmuşlardır. Böyle bir günde bile art niyetli ve fırsatçı davranarak stokçuluk yapanların aksine rutin ticaretlerine ve normal fiyatları ile satışa devam etmişlerdir. Bu örnek davranışlarından dolayı, bir kez daha Bitlisli olmaktan gurur duyduğumu ifade ediyor, bu vesile ile tüm esnaflarımızı canı gönülden kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Allah sağlığımıza zeval vermesin. Dinimizin emri olan temizliğe daha hassas davranıp tedbir alarak, gerisini Allaha tevekkül edelim. Allah memleketimize milletimize zeval vermesin.” Şeklinde konuştu.

Paylaş