x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) gerek üyelerine daha kaliteli hizmet sunmak ve gerekse daha şeffaf bir oda olmak adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Akreditasyon Sistemi Tanıtım Eğitimi’ne katıldı.

Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında TOBB tarafından Ankara’da düzenlenen 14. dönem sürecine başvurusu kabul edilen Oda/Borsaların Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlularına yönelik düzenlenen eğitime Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası adına TATSO Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet ve TATSO Akreditasyon Sorumlusu Mücahit Diksin katıldı.

Düzenlenen eğitimde, Akreditasyon Süreci ve Akreditasyon Standardının Temel Yeterlilik ve Temel Hizmet alanları ile ilgili detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

-Akredite Oda/Borsa nedir?

Akreditasyon Sürecine başlayan Oda/Borsalar; Akreditasyon Standardını oluşturan Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi, Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslararası Ticaret, Borsacılık Faaliyetleri başlıkları altındaki 103 kriterden bağımsız denetçi kuruluşlarca denetlenerek akreditasyon statüsü kazanabiliyor.

Akredite Oda/Borsalar da söz konusu kriterlerden her üç yılda bir yeniden denetlenerek sürdürülebilir ve kaliteli hizmet sunma noktasında performans ölçümüne tabi tutuluyor.

Paylaş