x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinesinde yürütülen 14. dönem Oda/Borsa Akreditasyon Sistemine başvurusu kabul edilen Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamız, bağımsız denetçi kuruluş tarafından gerçekleştirilen son nihai denetimden de başarıyla geçti.

Gerek üyelerimize daha kaliteli hizmet sunmak ve gerekse daha şeffaf bir oda olmak adına başvurmuş olduğumuz Akreditasyon Süreci emin adımlarla devam ediyor. Bu kapsamda TOBB’a bağlı Baş Denetçi Ayşenur Atay tarafından odamıza yönelik nihai denetim gerçekleştirildi. Toplam 2 gün devam eden denetim kapsamında denetime tabi olan Odamız, Akreditasyon Standardını oluşturan Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi, Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslararası Ticaret başlıkları altındaki toplam 117 kriterle ilgili Odamızın yapmış olduğu çalışmalar denetlenip, değerlendirildi.

Gerçekleştirilen denetimden başarılı şekilde geçen odamız bu sayede akreditasyon statüsü almaya hak kazanmış oldu.

Öte yandan; TOBB’a bağlı Akreditasyon Komisyonu tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak olan değerlendirme toplantısı neticesinde ise odamızın nihai akreditasyon statüsü ve akreditasyon puanı belirlenmiş olacak.

“5 YILDIZLI HİZMETİMİZİ TESCİLLEMİŞ OLACAĞIZ”

Akreditasyon süreci ile ilgili odamızın yürütmüş olduğu çalışmaları değerlendiren Oda Başkanımız Sayın Bilal Adabağ, TATSO üyelerine vermiş oldukları beş yıldızlı hizmeti tescillemek için 14. Dönem TOBB Akreditasyon sistemine başvurduklarını söyledi.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Oda Başkanımız Sayın Bilal Adabağ, “İlk önce Odamızın vizyonunu belirledik. Bu kapsamda 2019-2022 stratejik planımızı hazırladık. Stratejik hedeflerimizi belirledik. İş planımızı hazırladık. 2019 yılında iş planı hedeflerimizin yüzde 93’ünü maliyet hedeflerimizin yüzde 45’ini gerçekleştirdik. Bu doğrulta 2020 yılı iş eylem planımızı yine stratejik planımız doğrultusunda hazırladık. Üyelerimiz ile paylaşmak için web sitemizde yayınladık.” Dedi.

TATSO olarak üyelere en iyi hizmeti verebilmek için akreditasyon çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Oda Başkanımız Sayın Bilal Adabağ, “Akreditasyon süreci ile ilgili her türlü desteği üst yönetim olarak vermekle birlikte bu süreci iyileştirmek ve geliştirmek için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Akreditasyon sistemi Türkiye genelinde Oda/Borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyeleri olan iş dünyasına daha etkili hizmet ve iş destekleri verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Bu anlamda da bizler üyelerimize vermiş olduğumuz beş yıldızlı hizmeti tescillemek için 14. Dönem TOBB Akreditasyon sistemine başvurduk. Nerdeyse 1 yıldır devam eden çalışmalarımız sonucunda da odamız son nihai denetime tabi tutuldu. Yapılan denetim sonucunda denetimi başarıyla geçen odamız akreditasyon statüsü almaya hak kazanmış oldu. Akreditasyon Komisyonu tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak olan değerlendirme toplantısı neticesinde ise odamızın nihai akreditasyon statüsü ve akreditasyon puanı belirlenmiş olacak. Ben bu vesile ile gerek denetim süreci öncesi ve sonrasında fedakarca çalışan tüm oda personelimize  ve bu çalışmalara katkı sunan yönetim kurulu ve meclis üyelerimize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarımızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Paylaş