x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız (TOBB) Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki heyet ve bir birinden değerli konukların katılımıyla Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamızın 50. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Odamızın 50. Kuruluş yıl dönümü etkinliği için beraberindeki Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Başkan Danışmanı Sn. Kudbettin Arzu, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı sn. Erdoğan Özegen, Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Başkan danışmanları ve TOBB Yönetim kurulu üyeleri ve bölge oda borsa başkanları ve üyelerinden oluşan bir heyetle ilçemize gelen TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu, odamızın ev sahipliğinde 2 gün boyunca çeşitli program ve etkinliklere katıldı.

Önceki akşam Oda Başkanımız Sn. Bilal Adabağ’ın konuğu olarak Adabağ köyünde ağırlanan TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti ve oda/borsa başkanları bu gün ise ilk olarak Ahlat ilçemizi ziyaret etti.

Ahlat ziyaret programı kapsamında; Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ ve Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından karşılanan TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu, Oda Başkanımız Bilal Adabağ ve beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Emir Bayındır Kümbeti ve Selçuklu Mezarlığını ziyaret edip, ardından ise Ahlat Müzesini gezdi.

İlçede bulunan tarihi yapılar ile ilgili bilgi alan TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu, “Bizler için çok büyük mana ve manevi değeri olan Ahlat’ta olmaktan büyük gurur duyuyorum.” dedi.

Daha sonra Ahlat Millet Bahçesine geçen TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu, burada bulunan Kayı Obası Otağ Çadırında düzenlenen yöresel yemek programına katıldı.

Program kapsamında Oda Başkanımız Sn. Bilal Adabağ, odamız yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu için özel olarak hazırlanan Uçbey kıyafeti ve kılıcı hediye etti.

TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu, Ahlat programı sonrası, Bitlis Valisi Sn. Oktay Çağatay, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve çok sayıda davetlinin katılımıyla odamızın 50. Kuruluş yıl dönümü etkinliği ve Ekonomiye değer katanlar ödül töreninin düzenlendiği Tatvan Kültür Merkezine geçti.

Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Tatvan’da gördüğü birlik beraberlik tablosundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tatvan’ın tüm kamu ve özel sektör temsilcilerinin ilçenin gelişmesi için kenetlendiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Tatvan TSO Başkanımız Bilal Adabağ kardeşim de, Tatvan’ın gelişmesi ve zenginleşmesi için büyük çaba harcıyor. Kendisi aynı zamanda, Ankara’da da mesai arkadaşım. TOBB’un uluslararası ticaret merkezi şirketi TobbTim’in yönetim kurulunda birlikte çalışıyoruz” dedi.

-TATVAN TSO’YA AKREDİTASYON ÖVGÜSÜ

Tatvan TSO’nun aynı zamanda akredite oda olduğuna işaret eden TOBB Başkanı, “Yani üyelerimize 5 yıldızlı hizmet sunar hale geldiğini belgelemiş durumda. Tatvan TSO’yu, şehrimize yakışan bir hizmet merkezine dönüştürdünüz. Bu vesileyle Allah emeklerinizden razı olsun diyorum” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Buradaki tarım, turizm ve lojistik merkez olma potansiyelini harekete geçireceğiz. Hep birlikte Tatvan’ı, bu bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz. İşte en son, haziran ayında Bakanlarımızla birlikte Ankara’da, Ekonomi Şurası düzenledik. Doğu Anadolu adında Bilal Adabağ Başkanımız söz aldı ve taleplerinizi iletti. Tatvan’a  OSB kurulmasını Küçük Sanayi Sitesi için yer tahsisi yapılmasını, bu bölgedeki illerde uçak sefer sayılarının artırılmasını, rahva bölgesinde TIR Parkı yapılmasını, KGF teminatlı kredilerin kapsamının genişletilmesini  ve kamudan alacaklar için, borçlara karşı  mahsuplaşma imkanı tanınmasını, ilgili Bakanlara bizzat söyledi. Bunun dışında, pandemi döneminde de, dertlerinize tercüman oldu. Sizlerin yaşadığı sorunları ve önerilerinizi topladı. Hep birlikte bunları, icra makamında olan hükümete ilettik. Bunların önemli bir kısmından da sonuç aldık. Pek çok destek ve düzenleme hayata geçti. Ama sıkıntılarımız bitmedi, sorunlar elbette var. Bunları da devamlı dile getiriyoruz çözüm sağlamak için uğraşıyoruz. Bir ve beraber olunca, Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim.”

TATSO’nun başarılı çalışmalarına dikkat çeken Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise, TATSO’nun 50. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, tebrik ve başarı dileklerini iletti.

Oda Başkanımız Sn. Bilal Adabağ da, 1972 yılında kurulan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamız bu gün itibariyle 50 yıl gibi yarım asırlık bir süreci geride bıraktığına dikkat çekti.

“Kurulduğu ilk günden bu yana üyelerine en kaliteli hizmeti sunmaya amaçlayan Odamız her geçen gün kendini geliştirip daha kaliteli hizmetler sunma hedefiyle yoluna emin adımlarla devam etmektedir.” Diyen oda Başkanımız Bilal Adabağ, “Birçok ilke ve yeniliğe imza atan odamız hizmetleriyle de her alanda değerli üyelerinin yolunu açmıştır ve açmaya da devam etmektedir. Kuruluşundan bu güne birçok değerli şahsiyetin görev aldığı, benimde son 3 dönemdir yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğüm TATSO, TOBB ve üyelerinden aldığı güçle süreç içerisinde yerel bir kurumdan küresel bir aktöre dönüşmüştür. Her geçen gün daha da büyümekte olan odamız kuşkusuz bölgenin parmakla gösterilen bir kuruluşu haline gelmiştir. TOBB önderliğinde yarım asırlık bir dönemi geride bırakan TATSO, dün olduğu gibi bu günde faaliyetlerini ve kurumsal kapasitesini arttırarak yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Özel sektörü bir araya getirme ve güç birliği sağlama noktasında üstlendiği büyük sorumluluğu yerine getirmekten hiçbir zaman geri durmayan TATSO, sonuç odaklı çalışmalarıyla sadece sorunları tespit edip dile getirmekle yetinmemiş, bunlara kalıcı çözümler önermiş ve hayata geçmesini sağlamıştır.

Son olarak; ilimizi, bölgemizi ve üyelerimizi ilgilendiren “BİTLİS TATVAN OVASININ OVA OLARAK İLAN EDİLMESİ – TOPLULAŞTIRMA SORUNU – OSB İHTİYACI – GAR SORUNU – UÇAK SEFERLERİNDEKİ DÜŞÜŞLER – TIR PARKI – KGF KREDİSİNE ULAŞMA SORUNU – İŞVERENLERİN KAMUDAN ALACAKLARININ KAMUYA OLAN BORÇLARIYLA MAHSUPLAŞTIRILMASI” gibi önemli başlıca sorunları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği “Ekonomi Şurası’nda” gündeme getirip, çözümü noktasında taleplerimizi ilettik. Üyelerinin hizmetinde, 50 yıldır mesai mefhumu gözetmeksizin aynı ruh ve aynı heyecanla çalışan TATSO, dün olduğu gibi bundan sonrada Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi yolunda da görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeye devam edecektir. Zorlu pandemi sürecindeki sorun ve sıkıntılar başta olmak üzere, tüm sorun ve sıkıntılarımızda sadece bir telefon kadar uzağımızda olan, bilgi, birikimi ve tecrübesiyle her alanda yolumuzu açan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımıza ve çalışma ekibine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle Pandemi sürecinde, yoğun mesaisine rağmen iletmiş olduğumuzun tüm sorunların ivedilikle gündeme alınması ve çözüme kavuşturulması bile değerli başkanımızın sorun ve sıkıntılara karşı ne denli duyarlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; TOBB’un 70. Odamızın ise 50. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bizleri bu önemli günde yalnız bırakmayan bir birinden değerli siz değerli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca; kurucularımızı ve emeği geçenleri saygıyla ve minnetle anıyorum. Geçmişten bugüne, emek vererek TATSO’nun bugünkü konumuna gelmesinde katkısı olan herkesi yürekten kutluyor, ahirete irtihal etmiş olanları rahmetle yad ediyorum. Bu vesile ile; bütün çalışma arkadaşlarıma başarı dolu bir dönem diliyor, Nice 50. yıllara diyorum.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından,  Tatvan TSO Kuruluşundan itibaren kayıtlı olan ve  faaliyeti devam eden ilk 10 üyemize ve resmi verilere göre ilçemizde istihdama katkı sunan ilk 10 üyemize TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı sn. Erdoğan Özegen ve Oda Başkanımız Bilal Adabağ tarafından plaketleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından ise TOBB Bitlis KGK, TOBB Bitlis GGK, Meslek Komitesi üyeleri tarafından TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na çeşitli hediyeler takdim edildi. Teşekkürlerini ileten TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Oda Başkanımız Bilal Adabağ, hediye taktiminde bulundu.

Düzenlenen program TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda Başkanımız Bilal Adabağ’ın davetlilerle birlikte pasta kesimi gerçekleştirilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Paylaş