x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamızın Meclis Başkan Yardımcısı Servet Avcı, TRT KURDİ’nin ilçemizde gerçekleştirmiş olduğu “Bernameya Rojeva Hereme” (Yerel Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğünden Enver İnce ile birlikte odamız adına canlı yayın programına katılan Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Servet Avcı, ilçemizin Tekstil sektörü ve Sanayisi üzerinde durarak Tatvan’ın ticareti ve İpek yolu üzerinde olmasının öneminden bahsetti.

Özellikle Bitlis’te var olan tekstil sektörünün önemine dikkat çeken Avcı, bu sektörde 19 firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek 3 bin 200 kişiye istihdam sağlarken, Bitlis ekonomisine aylık 16 milyon liralık bir katma değer sağladığını vurguladı.

Pomza madeninin Türkiye rezervinin yüzde 50’sine sahip olduklarına dikkat çeken Avcı, bu madenin yüzde 90’nın inşaat sektöründe yüzde 10’unun ise diğer çeşitli sektörlerde kullandığını ifade etti.

İlçemizin turizmi, Organize sanayi, Tatvan şehir merkezinin gelişime ve kuruluş tarihi ve 1968 yılında kurulan Tatvan Doğu Anadolu Sanayi ve Ticaret fuarı ile ilgili de bilgiler veren Avcı, ilçemizin her geçen gün gelişmeye devam edeceğine inandığını kaydetti.

İlçemizin tarihi, kültürü, turizmi, ekonomisi, tarım ve hayvancılığı gibi başlıca konularda bilgilerin verildiği programda ayrıca ilçemizin dünü, bu günü ve yarını konuşularak Doğu’nun incisi ilçemizin değerlerine dikkat çekildi.

Paylaş