Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” Projesi 21 Kasım 2019 tarihinde başlamıştır.

Teknik Destek, Finansal Destek ve Rehberlik, Hibe Programı olmak üzere üç bileşenden oluşan ve yaklaşık 17.6 Milyon Avroluk bütçeye sahip Proje ile özellikle madencilik sektöründe proaktif yaklaşıma dayalı iyileştirilmiş çalışma koşullarının desteklenmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve tüm paydaşların konuyla ilgili bilgi seviyelerinin geliştirilmesi yoluyla daha iyi çalışma koşullarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Projenin açılış toplantısı 20 Ağustos 2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımları ile online formatta düzenlenmiştir. Yeraltı kömür ve metal madenlerine yönelik 7.6 milyon Avro bütçeli Finansal Destek ve Rehberlik programı başvuruları da aynı gün başlamıştır. Programa en az 50 en fazla 250 çalışanı olup kömür üreten (NACE 05) veya en az 20 en fazla 250 çalışanı olup metal (NACE 07) cevheri üreten yeraltı maden işletmelerinin ana işveren ya da salt işverenleri 25.10.2020 tarihi saat 23:59’a kadar başvurabileceklerdir.

Finansal Destek ve Rehberlik Programı, seçilecek 70 kömür veya metal cevheri üreten yeraltı madem işletmesine İSG profesyoneli görevlendirilmesi, tahlisiye eğitimleri ve İSG Yönetim sistemi entegrasyonu için finansal destek verilmesini ve bu işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında önleyici yaklaşımlar geliştirilerek sektör özelinde yaşanan kilit problemlere çözüm getirmeyi hedeflemektedir.

İşverenlerin programa nereden, nasıl başvuracakları, dikkat etmeleri gereken hususlar ve ilgili kılavuzları içeren yönlendirici duyuruya EK’teki duyuru linkinden ulaşabilmektedir.

Başvuru süreci hakkındaki tüm sorular misgep@misgep.org  adresinden ilgililere iletilebilmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla,