x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

TATVANDA ULUSAL FİRMALARIN İKİNCİ ŞUBESİNE HAYIR…

İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, ilçedeki esnafların mağduriyetinin önüne geçme amacıyla, ulusal firmaların ilçede ikinci şube açılışına müsaade etmeme kararı aldı.

Tatvan Belediyesi’nde bir araya gelen STK’lar, Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY’un başkanlığında toplantı düzenleyerek, yerli esnafın mağduriyetlerini önlemek adına, ulusal firmaların birden fazla şube açmalarının önüne geçeceklerini belirttiler.

STK başkanlarıyla ortak karar aldıklarını belirten Başkan AKSOY, toplantı sonrası gazetecilere konuşarak, dışarıdan Tatvan’a gelen ulusal firmaların birden fazla şube açmalarının yerel esnafların yararına olmadığını söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları adına bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, Tatvan esnafını korumak adına böyle bir karar aldıklarını ifade ederek; “İlçemizin kentleşme açısından önemli bir yerde olan ulusal firmalara karşı asla düşmanca ya da sermaye karşıtlığı gibi bir düşüncemiz yoktur. Türkiye’deki bütün ulusal firmalar, Tatvan’da birer şube açabilir ve her konuda kendilerine destek vermeye hazır olduğumuzu bildiririz. Özellikle Tatvan’daki işyeri sahiplerinin belediye ya da STK’larla istişare etmeden hiçbir firma ile sözleşme imzalamamasını ve herhangi bir taahhütte bulunmamasını rica ediyoruz. Bu uygulama tamamen Tatvan esnaflarını korumak ve ilçemizin ekonomik gelişimini sağlamak içindir.” Toplantıya katılan; Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan BAKIRHAN, Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emrullah TEKİN, Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Mehmet KIZILCA, Tatvan Şoförler Odası Başkanı Mehmet Şirin TÜREL ve Bitlis Gıda İhtiyaç Maddeleri Toptancıları Derneği Başkanı Muzaffer GÜZELUÇAR toplantıda alınan ortak karara imza attılar.

Paylaş