x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

KOSGEB sıfır faizli kredi başvurusu için süreci yeniden başlattı. İşletmelere destek mahiyetinde gerçekleştirilen KOSGEB sıfır faizli 50 bin TL kredi başvurusu, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından duyuruldu. Geçtiğimiz dönem 200 bin civarı işletmenin başvuruda bulunduğu, çok az bir işletme sahibinin yararlanabildiği KOSGEB sıfır faizli 50 bin TL kredi başvurusu, önceki dönem kredi başvurusu yapan ancak faydalanamayanlar için de geçerli olacak.

2016 yılında açılan krediye başvuru yapıp kredisi çıkmamış kobilerin yeniden başvuru yapmasına gerek yok. Başvurularını kontrol etmek için; sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresine gidip başvurularının bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri yeterlidir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Destekten yararlanamayan çok sayıda işletme olmasına gönlümüz razı olmadı. Bu nedenle Sayın Başbakan’ımızın da talimatıyla 2017 yılında bu desteği devam ettirmeye karar verdik. Bu yıl, 2,5 milyar lira bütçeyle kredi faiz desteği uygulamasını yeniden başlatıyoruz. Mikro işletmelere öncelik vererek KOBİ’lere üst sınırı 50 bin lira olacak şekilde faizsiz kredi vereceğiz. Daha doğrusu, kredinin faizini işletmelerimiz yerine KOSGEB karşılayacak. Bunun neticesinde, KOBİ’lerimize 10 milyar liranın üzerinde faizsiz kredi hacmi oluşturmuş olacağız. Bu da Türkiye ekonomisine çok ciddi bir ivme ve canlılık kazandıracaktır.” dedi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kredi uygulaması başvuruların başladığını ve 20 Şubat’a kadar “sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr” internet adresinden başvuruda bulunabilecekler.

İLK DEFA BAŞVURU YAPACAKLAR İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

·         Oda Faaliyet Belgesi

·         Ticaret Sicil Gazetesi

·         Şirket İmza Sirküsü

·         2016 Mali Bilanço

·         Vergi Levhası

·         SGK Hizmet Dökümü

·         KOSGEB Sitesinden Alınacak KOBİ Bilgi Dökümanı

·         KOSGEB Sitesinden Alınacak KOBİ Beyannamesi

Not: KOBİ bilgi dökümanı ve KOBİ beyannamesi şirket kaşesi ile onaylanıp ve imzalanacak, bu belgeler KOSGEB il müdürlüklerine teslim edilecektir.

Paylaş