x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

İran da faaliyet gösteren Turism Sectori Azar Parastoo şirketi temsilcilerinden Seyed Reza Ghavami Kamran Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Sayın Seyed Reza Ghavami Kamran’ı Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin ve Genel Sekreterimiz Rahime Yılmaz Acet ağırladı.

Özellikle İran üzerinde var olan ambargonun kalkması ve yeni turizm alanlarının tespit için çalışmalar yaptıklarını belirten Seyed; “Tatvan bu açıdan oldukça önemli bizim için. İklimi doğal güzellikleri ve Vangölü ile Nemrut Krater gölünün eşsizliği İran’lı turistlerin buraya gelmesini sağlayacaktır. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Tatvan turizmini canlandırmak çalışmalar yaptığını öğrendik. İran da dağıtılan katalog çalışmalarını gördüm. Bu doğal güzellikleri yerinde görmek ve kendi vatandaşlarımızla da buluşturmak için ön çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımız karşılığını alacağımızdan hiç şüphem yok” diye konuştu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz Şahin “Öncelikle Tatvan’a ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum güzel ilçemize hoş geldiniz diyorum. Bir son yıllarda komşumuz İran’a yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. İran da var olan potansiyelin belirli bir kısmını Tatvan’a yönlendirmek amacımız. Birlikte gezip göreceğiz ki Van gölü kıyı şeridinde bulunan diğer ilçelerimiz olan Ahlat ve Adilcevaz da tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm potansiyeli olan yerler. Nemrut Krater gölü ve dünya da eşsiz bir güzelliğe sahip. Sektöre sadece bir mevsim değil her mevsim hitap edecek bir potansiyel bulunmakta. Kış turizm için kayak pistlerimiz mevcut. İnsanı ile doğası ile tarihi ile misafirlerimizi ağırlama hazırız. Konaklama açısından otellerimiz Türkiye standartlarında ve hizmet kalitesi üst seviyede. Ekim ayı ortalarında İran’a bir ziyaretimiz olacak. Potansiyelimizi orada da izah edeceğiz. İnşallah pozitif anlamda katkılar sağlarız. Amacımız sadece Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz değil tüm bölgemize katkı sağlamak bavul ticaretiniz geliştirmek bölgemizin tacirlerini uluslar arası piyasayla tanıştırmaktır” şeklinde konuştu.

Paylaş