İlçemizde husumetli iki aile barıştırıldı
İlçemizde husumetli olan iki aile ilçenin ileri gelenlerinin araya girmesiyle barıştırıldı.
İlçemizde geçen yıl bir kişinin ölümüne neden olan kavga sonucunda Kaçmaz ve Taş aileleri arasında başlayan kan davası Tatvan’ın önde gelen isimlerinin girişimleri ile husumet bugün düzenlenen barış töreniyle son buldu.
İlçedeki özel bir otelin konferans salonunda dualar ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan barış töreni sonucunda husumetli Taş ve Kaçmaz ailesinin bireyleri bir birleriyle kucaklaşarak barıştı.
Barışın kalıcı ve hayırlı olmasını dileyen Bitlis Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, “İlimizde sosyal bir kangren olan ve yıllardır süren bu tür problemlerin düzeltilmesi konusunda gösterilen ilgi ve alaka şunu gösteriyor ki buna susamışız, buna çok ihtiyacımız var. Bu tatil gününde kendinden fedakarlık ederek bu konunun çözümü için burada bulunan tüm arkadaşlarımıza katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Ortadoğu coğrafyasına baktığımız zaman aralarımıza birilerinin nifaklar sokarak bizi bir araya getirme noktasında da nasıl bir strateji yürüttüklerini görüyoruz. Yerelde de bizim bunları yaşamamamız ve şeytanı sevindirmememiz lazım. Bizim yiğitlerimiz ve kahramanlarımız ülkemizin huzuru için ve güvenliğimiz için mücadele verirken, bizim de yerelde bu tip sosyal problemleri haletmemiz noktasında elimizi taşın altına kaymamız lazım. Allah rızası için, dinimiz için bu tür konularda herkesin fedakar olması lazım.” diye konuştu.
Son zamanlarda ilçemizde husumetli olan üç ailenin barışmasına vesile olduklarını belirten, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, iki ailenin barışması konusunda çaba sarf eden herkese teşekkürlerini iletti.
Kaçmaz ve Taş aileleri arasındaki husumetin son bulması için girişimde bulunarak barış törenine öncülük eden Süleyman Kara ise “Bizleri kırmayıp barıştan yana duran iki tarafa da teşekkür ediyoruz. Rabbim tüm milletimizi beladan, şer’den fenalıktan uzak tutsun inşallah. Bu barış iki aileye de tüm halkımıza da hayırlı olsun inşallah.’ dedi.
Düzenlenen barış törenine Bitlis Valisi sayın İsmail Ustaoğlu, ilçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, ailelerin barışmasına arabulucu olan Eski Belediye Başkanı Süleyman Kara, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, Odamız yönetim kurulu ve meclis üyeleri, kurum amirleri, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.