x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Odamız tarafından açılan uygulamalı Girişimcilik Kursu eğitimini başarıyla tamamlayarak belgesini alan Hizanlı Kadın Girişimcilerimizden Sebahat Akpınar, KOSGEB desteğiyle kendi işyerini kurdu.

Hizan ilçe merkezinde açılan “Lady Güzellik Salonu” isimli bayan kuaförünün açılışı İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, TATSO Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet tarafından yapıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Odamız Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Genel Sekreterimiz Rahime Yılmaz Acet ve davetlilerle birlikte işyerini gezen Kaymakam Hamitoğlu, işyerinin hayırlı olmasını diledi.

İşyeri sahibi Kadın Girişimci Sebahat Akpınar’dan işyeri ile ilgili bilgi alan Kaymakam Hamitoğlu, açılan işyerinin diğer kadın girişimcilere hem örnek teşkil edeceğini hem de cesaret vereceğini ifade ederek, “Öncelikle kadın girişimcilerimiz tarafından açılan işyerinin hayırlı olmasını diliyorum. Açılan bu işyerimiz ile birlikte ilçemizdeki kadın istihdamı da artmış olacak. Ayrıca kadın girişimcilerimizin bu girişimi, girişimcilik fikri olan diğer kadınları da bir nebze olsun cesaretlendirerek, yeni girişimlerin önünü açacağına inanıyorum. Bu vesile kadın girişimcimize helalinden bol kazançlar ve başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

Oda Başkan Yardımcımız Cengiz Şahin ise “Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak 4 yıldan bu yana yürütmüş olduğumuz çalışmalar neticesinde birçok girişimcimizin girişimcilik belgesi almasına katkı sunduk. Bunun sonucunda da girişimcilerimiz aldıkları bu belgeler sayesinde KOSGEB’ten gerek hibe ve gerekse sıfır faizli kredilerle kendi işyerlerini kurmalarına yardımcı olduk. Yine bunun bir sonucu olarak bu gün ise TATSO olarak açmış olduğumuz girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan ve KOSGEB’ten kredi desteği alarak kendi işyerini açan ve kendi işinin patronu olan bir kardeşimizin işyeri açılışına yaptık. İnşallah bu girişim özellikle diğer kandın girişimcilerimize örnek olacaktır. Bu anlamda bizler oda olarak gelen talepler doğrultusunda girişimcilik kursları açmaya ve girişimcilerimiz desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesile ile iş yerinin hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Hayalinde hep bayan kuaförü üzerine kendi iş yerini kurma fikri olduğunu ancak maddi imkanlar sebebiyle bunu bir türlü gerçekleştiremediğini dile getiren 38 yaşındaki 3 çocuk annesi kadın girişimci Sebahat Akpınar, KOSGEB desteği ile hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

İlk etapta iki çalışanla başladıkları işlerini ilerleyen zamanlarda daha da genişletme amacında olduklarını kaydeden Akpınar, “Öncelikle benim kendi işimi kurmam aşamasında bana gerek fikirleriyle ve gerekse destekleriyle cesaretlendiren kurs eğitmenimiz TATSO Genel Sekreteri Rahime Yılmaz Acet’e çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu gün kendi iş yerimi kurmamda bana büyük destek ve katkıları oldu. Bu anlamda ben uzun zamandır kuaförlük yapıyordum. Hayalimde sürekli kendi işyerimi kurma düşüncesi vardı. Ancak maddi imkanlar sebebiyle bunu sürekli ertelemek durumunda kalmıştım. Ancak kursa gidip girişimcilik belgemi aldıktan hemen sonra KOSGEB’e hayalimdeki işyeri projesini sundum ve kabul edildi. Bu günde hayalimdeki bu işyerini açmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda işyerimi daha aktif hale getirerek hem istihdama katkı sunmayı hem de Hizan’da bu alanda en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlıyorum.” Şeklinde konuştu.

Paylaş