x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni destek paketinin, sanayicilere, yatırımcılara, iş dünyasına moral vereceğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, “İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi”ni, iş dünyası olarak çok olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Dünyada yeni bir iktisadi ortama geçişin sancılarının yaşandığı bir ortamda açıklanan yeni destek paketinin, sanayicilere, yatırımcılara, iş dünyasına moral ve şevk getireceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu:

“Dile getirdiğimiz pek çok sıkıntı ve önerinin bu yeni destek paketinde karşılığını görmekten de ayrıca büyük memnuniyet duyduk. Bu paket ile yine Sayın Başbakanımız tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan Ekonomide Dönüşüm Programları ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracaktır. Özellikle istihdam ve vergi teşviklerinin hem süresinin uzatılması hem de kapsamının genişletilmesi, yeni istihdam imkanlarının ve yatırım fırsatlarının hayata geçmesini sağlayacaktır.

Orta gelir tuzağından çıkmamızda en önemli etken yüksek teknolojili üretimin desteklenmesidir. Bu konuda paket ile getirilen düzenlemeler son derece olumludur ve sanayimizin bir üst seviyeye çıkmasında anahtar rol üstlenecektir. Türk iş dünyası olarak bugün açıklanan destek paketinden dolayı başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, katkı veren tüm Bakanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Paylaş