x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamızın (TATSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Bitlis İl Temsilcisi Cengiz Şahin, TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu.

Sunucu Engin Ünsal’ın sunduğu programa telefonla bağlanan Odamız Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TUTAP Bitlis İl Temsilcisi Cengiz Şahin, İran’a yeniden sefere hazırlanan Trans Asya Ekspresi, bölge turizmi ve son dönemin gözdesi Van Gölü Ekspresi’yle ilgili bilgiler verdi.

Programda; çeşitli sebeplerden dolayı bir süre önce durdurulan Türkiye – İran tren seferlerinin yeniden başlayacağı, Van Gölü Ekspresi ile ilgili ise şuanda haftada iki gün olan sefer sayısının haftada 5 güne çıkarılacağı ve vagon sayısının ise arttırılacağı yönünde bilgiler paylaşan Cengiz Şahin,  “Çeşitli sebeplerden dolayı bir süre önce durdurulan Türkiye – İran tren seferlerinin yeniden başlaması için üst düzeyde bir takım çalışmalar başlatılmıştı. Başlatılan çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması neticesinde Trans Asya Ekspresi ile Türkiye – İran tren seferleri yeniden başlamış olacak. Dolayıyla bu seferlerin yeniden başlamasıyla bu yol ağında bulunan Tatvan ilçemizde bu işten nasibini almış olacak. Bu çalışmaların ve seferlerin planlaması devam ediyor. İnşallah bu çalışma ve görüşmelerin tamamlanmasıyla birlikte çeşitli sebeplerden dolayı bir süre önce sekteye uğrayan Trans Asya Ekspresi yeniden seferlere başlamış olacak. Ben şimdiden bu seferlerin ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Programda son dönemde oldukça popüler hale gelen Van Gölü Ekspresi ile ilgili de bilgiler de aktaran Şahin, yapılacak çalışma sonucunda; şuanda haftada iki gün olan sefer sayısının haftada 5 güne çıkarılması ve yolcu kapasitesinin arttırılması için planlama yapıldığını söyledi.

Van Gölü Ekspresi’nin her geçen gün daha çok ilgi görmeye başladığını ifade eden Şahin, “Malumunuz son zamanlarda oldukça ilgi görmeye başlayan Van Gölü Ekspresi şuan için haftanın iki günü seferi bulunuyor. Bu sefer sayısının haftada 5 güne çıkarılıp yolcu kapasitesinin de artırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bunun için şuanda planlamalar yapılıyor. Bu planlamaların  tamamlanmasının akabinde şuanda haftada 2 gün olan sefer sayısı 5’e çıkmış olacak. Buna paralel olarak yolcu kapasitesi de arttırılmış olacak. Bu sayede de hem bu manadaki ihtiyaç giderilmiş olacak hem de turistik amaçlı ziyaretlerinde önü açılmış olacak. Ben bu çalışmanın da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) olarak özellikle son 3 yıldır İran ve Bitlis arasında turizm atağı başlatma noktasında ciddi lobicilik faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Cengiz Şahin “Gerek Trans Asya Ekspresi seferlerinin yeniden başlayacak olması ve gerekse Van Gölü Ekspresi’yle ilgili sevindirici gelişmeler  TATSO olarak bizlerin son 3 yıldır devam eden çalışmalarına büyük katkı sunacağına inanıyorum. Hem deniz yolu, hem kara yolu hem de demiryolu anlamında ulaşım imkanlarına sahip olan ilçemizde şuanda tek eksik kaldı oda havayolu ulaşımı. İnşallah hava yolu ulaşımının sağlanması noktasında havaalanımızda olursa artık bölgemiz daha çok gelişecek ve daha çok turist almaya başlayacak. Havaalanı başlı başına ilimiz ekonomisine ve turizme büyük katkı sunacaktır. Ben bu vesile ile Van Gölü Ekspresi ile ilgili gerek sefer sayısının arttırılması ve gerekse vagon sayısının arttırılması noktasındaki girişim ve gayretlerinden dolayı Bitlis Milletvekillerimiz Sayın Cemal Taşar ve Sayın Vahit Kiler’e teşekkür ediyorum. Tüm bu gayretli çalışmaların da ilimize, ilçelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Odamız yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda TUTAP Bitlis İl Temsilcisi Cengiz Şahin, çalışma ve planlamaları devam eden gerek Trans Asya Ekspresi seferlerinin yeniden başlayacak olması ve gerekse Van Gölü Ekspresi’nin hem Tatvan’la sınırlı kalmayıp turizm anlamında bölgeye büyük ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.

Paylaş