x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bilal DAĞDAĞAN, son zamanlarda yaşanan gelişmeleri ve seçimden sonra meydana gelen olumlu hava için durum değerlendirmesi yaptı. Sayın DAĞDAĞAN verdiği mesajda şunları söyledi.

Seçimin Huzur İçinde Geçmesi Bizi Mutlu Etti

“Şükürler olsun bir seçim daha geride bırakmış durumdayız. Seçimin olaysız ve herhangi bir acı yaşanmadan bitmesi son derece önemli ve sevindirici. Her seçim dönemlerinde parti ve adayların çalışmalarında önceden alışmış olduğumuz görsel kirlilik ve ses kirliliğinin olmaması olumlu bir gelişme. 7 Hazirandan bu yana ülkemiz insanları yeterince ağladı. Esnafımız ekonomik kaybı oldukça büyük. Çoğu esnafımız bu krizde ya işyerini kaybetti ya da kaybetme noktasına geldi. Maalesef çok acıdır ki bu süreçte birçok can kaybettik. Yaşadığımız süreç şunu da gösterdi ki bizler huzuru çok benimsemiş ve alışmışız. Allah’ımdan bu geçen süre içerisinde yaşadığımız acıların bir daha tekrarlanmamak üzere bitmesidir. Yaralarınsarılma vakti gelmiştir. Başta da belirttiğim gibi hemşerilerimiz ve üyelerimiz maalesef, bu kısa zamanda ticari olarak çökmüştür. Acil yaraların sarılması gerekmektedir. Çekler yazılmış, krediler ödenememiş, ticaret seyri alışılmışın çok altına inmiştir. Bir sürede daha bunun böyle devam edeceği aşikârdır.”

İran İle Ticareti Geliştirmeye Çalışıyoruz.

“Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası  (TATSO) olarak 7 Haziran öncesin de başlattığımız İran’dan ilçemize bavul ticareti İran’dan gelen çok olumlu tepkilere rağmen, İran’ın tek taraflı olarak sınır kapılarını ve demiryolunu kapatması sonucu olumlu ortam maalesef yerini belirsizliğe bırakmıştı. Fakat 3 Kasım itibariyle bu süreç yeniden başlatılmış olup önümüzdeki hafta içinde İran’dan bir heyeti Tatvan’da misafir olarak ağırlayacağız. Tüm üyelerimiz ve esnafımızın menfaatleri doğrultusunda Allah’ın da izniyle tekrardan canlı günlere en kısa zamanda ulaşacağımıza inancım tamdır.”

Tüyap Fuarına Katılacağız

” TÜYAP fuarcılık tarafından 2-5 Aralık 2015 tarihlerinde Adana’da düzenlenecek olan Gıda ve Ambalaj Fuarı’na Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’da faaliyet gösteren, gıda ve ambalaj imalatı yapan firmalar ile birlikte oda yönetimi olarak katılacağız. Aynı zamanda, Tatvan Doğu Anadolu Fuarı’nın yeniden canlandırılması ve sektörel fuarlara ev sahipliği yapacak bir konuma getirilmesi için Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde bir komisyon kurduk. İnşallah kaybetmiş olduğumuz ivmeyi tekrar ve daha iyi bir şekilde yakalayarak yolumuza devam edeceğiz.”

Bilal DAĞDAĞAN

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

Paylaş