İpek Yolu Kültür ve Turizm Derneği tarafından gençlik çalışanlarına yönelik hayata geçirilen Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Araçları Projesi kapsamında, ilçemize gelen 9 farklı ülkeden 26 katılımcı ve 4 eğitimci odamızı ziyaret etti.

İpek Yolu Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İzzettin Güngör ve üyelerinin eşlik ettiği heyet ziyaret kapsamında Odamız Meclis Başkanı Rıdvan Kökel ve Odamız yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Genel Sekreterimiz Rahime Yılmaz Acet ile bir araya geldi.

Ziyarette odamız heyetine bölge ile ilgili gözlemlerini paylaşan grup üyeleri, bölgeyi çok beğendiklerini, geri dönüşlerinde de bölgeye dair olumlu izlenimlerini paylaşacaklarını ifade ettiler.

Proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan İpek Yolu Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İzzettin Güngör ise “İpek Yolu Kültür ve Turizm Derneği olarak Bitlis’teki gençlere gençlik projelerinde yer almaları için yardımcı olurken, aynı zamanda gençlik çalışmalarında BİT kullanımını teşvik eden bir proje hayata geçirdik. Bu Projemiz, gençlik çalışanlarının ve gençlik eğitmenlerinin, gençlik çalışmaları alanında BİT teknolojilerinin kullanımı hakkında bilgi sahibi olmalarını, yetkinliklerini geliştirmelerini ve bu alandaki eksiklikleri telafi etmelerini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Proje kapsamında Türkiye, Yunanistan, İngiltere, Polonya, Letonya, Makedonya, İspanya, İtalya ve Macaristan olmak üzere 9 farklı ülkeden 26 katılımcı ile 4 eğitimciyi şuanda ilimizde misafir ediyoruz. Gelen misafirlerimiz il merkezi ve bağlı ilçelerde çalışmalar yürütecektir. Projemizin sonucu olarak, gençlik çalışanları BİT konusundaki yetkinliklerini geliştirebilecek, bu alanda faaliyet gösterebilecek ve bu nitelikleri gelecekteki uygulamalarda kullanabileceklerdir. Ayrıca, projeden sonra katılımcı kurum ve kuruluşlarda bilgi teknolojisinin kullanımını artırmayı umuyoruz. Uzun vadede, gençlik çalışanları tarafından yürütülen faaliyetlerin kalitesinin, veri işleme teknolojilerini günlük işlerine uygulanmasının artmasını bekliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Odamız Meclis Başkanı Rıdvan Kökel, TATSO olarak bölgeye artı değer katacak her proje ve girişime destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Öte yandan; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından da desteklenen proje kapsamında, Bitlis ve ilçelerinde, proje yönetimi, sosyal medya, eğitim planlaması, kampanya, avukatlık konuları masaya yatırılarak bu uygulamaların nasıl yapılması gerektiği, gençlik çalışmalarında nasıl kullanılması gerektiği tartışılacak. Ayrıca; Bitlis ve ilçelerindeki tarihi ve turistik yerleri tanıtmak amacıyla, proje sonrası katılımcılar ve eğitimciler için gezi programları düzenlenerek, Bitlis ve ilçelerindeki doğal ve tarihi yerlerin uluslararası platformda tanıtımının sağlanması hedefleniyor.