Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal DAĞDAĞAN ve Genel Sekreter Erdal GÜL 8. Türkiye Ticaret Ve Sanayi Şurasına katılmak için Ankara’ya gittiler.

Ticaret ve sanayinin aktörleri, dertlerini ve çözüm önerilerini, TOBB’da düzenlenecek 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili Bakanlara birinci ağızdan anlatma fırsatı bulacak. TOBB tarafından bu yıl 8’incisi organize edilen Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, 8 Nisan 2015 Çarşamba günü Ankara’da, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilecek. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek Şura’da, 81 ilden oda-borsa başkanı, illerindeki en önemli 5 sorunu ve çözüm önerisini birinci ağızdan hükümete aktarabilecek. Şura’ya Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili Bakan ve üst düzey bürokratları, Türkiye genelindeki 365 Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, TOBB Oda-Borsa Akademik danışmanları ve Türkiye’nin her tarafından 900 civarında işadamının katılması bekleniyor. Şura öncesinde her ilde hazırlık toplantıları yapıldı. Sorunlar ve çözüm önerileri iş dünyası ve üniversite işbirliği ile belirlendi. Oda ve borsalar ilindeki ve ilçesindeki ekonomiyle ilgili 5 sorun ve çözüm önerisi belirledi. Şurada 81 Oda-Borsa Başkanı konuşma yapacak. Başbakan, Ekonomiden Sorumlu Bakanlar ve Bürokratlar dinleyecek. 365 Oda-Borsadan gelen tüm sorunlar kitap haline getirilecek ve ilgili bakanlıklara gönderilecek ve takibi yapılacak. Şura Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı ilk Şura olarak dikkat çekiyor. 81 ilden gelen sorun ve öneriler kitap halinde dağıtılıp, takip edilecek Şura’yı değerlendiren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şura öncesinde oda ve borsaların kapsamlı bir çalışma yaptığına dikkat çekerken, “Oda ve borsalarımız, özel sektörün mikro ve makro sorunlarını belirlediler. Sonra da çözüm önerilerini hazırladılar. 8 Nisan’da tüm konular detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı ilk Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası olacak. Oda ve borsalarımızdan gelen tüm sorunlar kitap haline getirilecek ve ilgili bakanlıklara gönderilerek, takibi yapılacak” dedi. Hükümet ile özel sektörü buluşturan bu platformun, artık geleneksel hale geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomideki değişimlere de dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Küresel ekonomi kritik bir dönemden geçiyor. Küresel kriz sonrasında alıştığımız yapı değişiyor. Rahat ve ucuz finansman imkânları azalıyor. Tüm dünyada bu değişim karşısında sıkıntılar yaşanıyor. Hükümetimiz ve özel sektör olarak, bu yeni ortama nasıl uyum sağlayacağımıza ve büyüme-istihdam-refah artışı dengesini nasıl koruyacağımıza odaklanmak zorundayız. Bu noktada, Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ‘İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi’ ile birlikte ‘Ekonomide Dönüşüm Programları’ ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracaktır.” Bundan önceki, 7.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası 7 Ağustos 2014’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılmıştı. TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası dışında yılda bir defa da Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası düzenliyor.