Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası İle KOSGEB’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu ücretsiz “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursundan mezun olan 60 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Törene Bitlis Valisi Ahmet ÇINAR, Bitlis Vali Yardımcısı Kamil GÜZEL, Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, KOSGEB Bitlis İl Müdür Vekili Ömer ERKILIÇ, Emniyet Müdürü Cengiz KAVAKLI, Hizan Kaymakamı Yakup BÖLÜKBAŞI, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem AYDOĞDU, Tatvan Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı İhsan BAKIRHAN, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal DAĞDAĞAN, Başkan Yardımcısı Cengiz ŞAHİN, Meclis Başkan Yardımcısı Nezir YAMAN, Meclis Üyeleri, Aziz ARSLAN, Recep ATEŞ ve kurs hocamız Cevat KAYA katıldı.

DAĞDAĞAN “ÜCRETSİZ KURSLARA DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal DAĞDAĞAN “Sayın Valim ve değerli protokol davetimize icabet ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak KOSGEB ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz ücretsiz “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunu başarıyla bitiren 60 kursiyeri mezun etmiş bulunuyoruz. Yeni açılacak olan ve 30+30 kişiden oluşan iki sınıfımız daha mevcuttur. 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz programda kadınlarımıza ve engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaparak yeni kurslar açmak için İŞ-KUR ile protokol imzalamış bulunmaktayız. Burada belirtmek isterim ki Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası her zaman genç girişimcileri desteklemiş ve desteklemeye de devam edecektir. Ücretsiz olan bu kursu başarıyla bitiren arkadaşlardan ricamız kursa verdikleri önemi yazacakları güçlü projelerle destekleyip iş hayatına adım atmaları.“

ERKILIÇ “HİBELER 50.000 + 100.000 ŞEKLİNDEDİR”

KOSGEB Bitlis İl Müdür Vekili Ömer ERKILIÇ “Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile yapmış olduğumuz protokol sunucu bugün 60 kursiyerimiz mezun olmuştur. Sayın Başkanım Bilal DAĞDAĞAN’ın dediği gibi devam edecek 30+30 kişiden oluşan iki sınıfımız daha var. Biz KOSGEB olarak her zaman Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile koordineli bir şekilde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Ücretsiz olan bu kurslarımıza katılan ve başarılı olan arkadaşlar daha sonra bizlere sundukları projelerden dolayı farklı kalemler adı altında 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150.000 TL’ye kadar destek alabileceklerdir. Burada son olarak Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal DAĞDAĞAN’a ve yönetimine değerli destek ve çalışmalarından dolayı teşekkürlerimiz sunarım”

VALİ ÇINAR “İŞ AHLAKI ÖNEMLİDİR”

Bitlis Valisi Ahmet ÇINAR “Değerli katkılarından dolayı Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal DAĞDAĞAN ve yönetimine teşekkür ederim. Burada bulunan bütün arkadaşlar inşallah başarılı iş adamları ve iş kadınları olurlar. Başarının birinci ve en önemli anahtarı iş ahlakıdır. İş ahlakı sağlam olan herkesin başarıya ulaşacağına eminim. Zaten yüce dinimiz İslam da bunu emreder.”

Konuşmaların ardından sertifikalar dağıtıldı. Tören sonunda protokol ile kursiyerler toplu hatıra fotoğrafı çekti.