Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Yönetim Kurulu Başkanı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

TATSO Yönetim Kurulu Başkanı Dağdağan, mesajında Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününün tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer insanlara eşit ölçüde sağlanmasına dönük çalışmalar için “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edildiğini belirtti.

Dağdağan, hayatlarının kalanını engelli olarak geçirmek durumunda kalan bireylerin, hak ve temel özgürlüklerden tam ve eşit şekilde yararlanmalarını ve topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamanın, sadece devletimizin ve idarecilerimizin değil tüm toplumun görev ve sorumluluğu olduğunu anımsattı.

Başkan Dağdağan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bununla birlikte toplumun her ferdi, engellilerin yaşamlarını her alanda kolaylaştıracak ortak bir akılla hareket etmelidir. Yardımlaşma duygusu en üst seviyede olan milletimizin; bu konuda daha fazla empati yapması, olayları ve olguları “her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” bilinciyle değerlendirmesi, şüphesiz engelli bireylerin sorunlarını en aza indirecek ve çözümleri daha da kolaylaştıracaktır.

Başta fiziki engelliler olmak üzere, zihinlerdeki ve duygulardaki tüm engellerin kaldırıldığı bir topluma ulaşmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en derin saygılarımı sunarken, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, yaşama sevinçlerinin arttığı güzel günler dilerim.”

Bilal Dağdağan

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası