İlçedeki Dilencilerin Durumu Görüşüldü

Tatvan Ticaret Ve Sanayi Odası da son yıllarda ilçemizde çokça rastlanan ve nereden geldikleri belli olmayan dilencilerin durumunu görüşülmek üzere bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıya Tatvan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal DAĞDAĞAN, Tatvan Kaymakamı Murat ERKAN, Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, İlçe Emniyet Müdürü, Tatvan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan YELTEKİN, Tatvan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz LEBİT ve Tatvan'ın bazı iş adamları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Tatvan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bilal DAĞDAĞAN, "son yıllarda özellikle son günlerde Tatvan'ı bir kanser gibi sarmış sürekli büyüyen bir sorunla karşı karşıyayız. Sokakta yürümek artık bir sorun haline gelmiş durumda. Her kaldırımda nereden geldiği belli olmayan bir dilenciyle karşılaşmak mümkün. Özellikle esnaflarımız ve halkımız bu durum karşısında ne yapacağını bilmemektedir. Bazen zorla bazen insanların dini duygularını kullanarak kimi zamanda şiddete başvurarak insanlarımızdan para toplanmaktadır. Bu kişilerin ihtiyaç sahibi olduklarını sanmıyorum. Sivil toplum kuruluşları olarak ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerini bulup yardımlarda bulunuyoruz. Bu sebepledir ki sokak dilencilerine karşı halkımız ve esnafımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bunlar ihtiyaç sahibi olmayıp dilenciliği rant haline getirip ticarete dönüştürmüş durumdalar. Halkımızdan ve esnafımızdan bu durumu göz önünde bulundurarak davranmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Sayın Kaymakamımız Murat ERKAN Ve Belediye Başkanımız Fettah AKSOY da başkanın görüşlerine harfiyen katıldıklarını bu sebepten dolayı sorunun çözümü için çalışmalar yapmak gerektiğini, kurumlar olarak her türlü çözüme açık olduklarını ve katkı sağlayacaklarını belirttiler.